De ROI van een Employee Assistance Program: Hoe Investeren in Mentaal Welzijn jouw Bedrijf Kan Transformeren

De ROI van een Employee Assistance Program: Hoe Investeren in Mentaal Welzijn jouw Bedrijf Kan Transformeren

05 september 2024

Mentaal welzijn is een fundamenteel aspect van de werkplek dat niet over het hoofd mag worden gezien. Werknemers die zich mentaal gezond voelen, zijn productiever, meer betrokken en minder vaak afwezig, dat is voor iedereen wel duidelijk. Toch is het als bedrijfsleider soms lastig om de concrete impact te bepalen, en van daaruit welke acties genomen moeten worden. Enerzijds wilt u het beste voor jouw team en de organisatie, anderzijds moeten deze initiatieven in balans zijn met andere bedrijfsprioriteiten.

 

Laten we beginnen met enkele cijfers die de nood en impact van welzijnsinitiatieven beter kaderen.

Een maatschappelijk probleem met impact op jouw organisatie

De omvang van het probleem is aanzienlijk. Volgens het RIZIV zijn momenteel een half miljoen werknemers en zelfstandigen al langer dan een jaar thuis. In de afgelopen vijf jaar is het aantal langdurig zieken door burn-out of depressie met 43% toegenomen. Dit onderstreept de urgentie van investeren in mentaal welzijn.

 

Het belang hiervan reikt verder dan de maatschappelijke verantwoordelijkheid; het is ook cruciaal voor de financiële gezondheid van jouw bedrijf. Mentale gezondheidsproblemen brengen aanzienlijke kosten met zich mee. Langdurig ziekteverzuim is een belangrijke indicator voor de financiële prestaties van een bedrijf. Onderzoek van GraydonCreditsafe en Securex toont aan dat bedrijven zonder langdurig zieken 1,4 keer zo winstgevend zijn. Daarnaast is een hoog personeelsverloop een dure aangelegenheid. Bedrijven met laag personeelsverloop zijn 1,3 keer zo productief als ondernemingen waar in een jaar tijd twee op de drie arbeidscontracten werden beëindigd. Het verband is duidelijk: gezonde en tevreden werknemers dragen direct bij aan een winstgevend bedrijf.

Financiële Impact en mogelijke besparingen voor jouw bedrijf

We zien dus verschillende kosten die we zouden aan kunnen werken om ze te besparen. We lijsten ze hieronder even op:

 

1 - Verminderd verloop

Een cultuur van goed mentaal welzijn verlaagt het personeelsverloop, waardoor de kosten voor werving en inwerken dalen.
 

2 - Kosten van absenteïsme

Mentale gezondheidsproblemen leiden tot duur absenteïsme. Met een welzijnsplatform kunt u absenteïsme verminderen door vroegtijdige ondersteuning.
 

3 - Productiviteitswinst / Presenteïsme

Verbeterde mentale gezondheid verhoogt de productiviteit. Medewerkers de handvaten geven om beter met stress leren om te gaan, of leiderschap en samenwerking te versterken kan direct meetbare resultaten opleveren.
 

4 - Niet-meetbare voordelen

Nog veel breder dan het bovenstaande, bevordert een goede mentale gezondheid een positieve bedrijfscultuur en verhoogt de wendbaarheid van jouw organisatie, met allerlei bijkomende voordelen (ook op het persoonlijke leven).

Meten is weten

Om de potentiële besparingen concreet te maken, kun je gebruikmaken van een ROI-calculator. Met een ROI-calculator kun je de financiële impact van je welzijnsprogramma’s nauwkeurig in kaart brengen. Deze tool biedt inzicht in de mogelijke besparingen en voordelen van je investeringen in mentale gezondheid, waardoor je beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen over het optimaliseren van je bedrijfsbudget.

 

 

 

Voorbeeld van de calculator die we hebben opgesteld:

 

Studies tonen aan dat bedrijven die investeren in mentale gezondheidsprogramma's een ROI van tot wel 5:1 kunnen behalen. Dit betekent dat voor elke euro die wordt geïnvesteerd in mentale gezondheidszorg, bedrijven 5 euro terugverdienen door besparingen en verbeteringen in productiviteit. Door te investeren in een welzijnsplatform kun je profiteren van deze positieve ROI.

We hebben op basis van onze expertise vanuit klantenervaringen en studies zelf een calculator opgebouwd om het overzicht van kosten alvast een stuk makkelijker te maken. Met onze ROI-calculator kun je eenvoudig berekenen hoeveel jouw bedrijf jaarlijks kan besparen door te investeren in het welzijn van je medewerkers. Je doet dit op basis van de volgende stappen:

  1. Kies je sector
  2. Voer het aantal medewerkers in
  3. Vul de verschillende kostenposten in
  4. Krijg een inzicht op je (verborgen) kosten, alsook een inschatting van de mogelijke besparingen bij het investeren in een welzijnsplatform.

    Ga hier naar de ROI calculator.

 

Voor meer gedetailleerde inzichten in het welzijn van je medewerkers kun je enquêtes en HR-analytics inzetten. Regelmatige enquêtes leveren waardevolle informatie op over de tevredenheid en het mentale welzijn van je team. Door gebruik te maken van tools zoals Wenite dashboards kun je belangrijke data verzamelen over absenteïsme, productiviteit en andere cruciale indicatoren. Deze gegevens helpen je trends te herkennen en tijdig in te grijpen om het welzijn van je medewerkers te verbeteren.

Een kostenanalyse voor jouw bedrijf?

Een platform als BloomUp kan jouw bedrijf helpen om financiële en operationele voordelen te realiseren. 

 

Heb je vragen of wil je meer weten over hoe BloomUp specifiek voor jouw organisatie kan bijdragen? Plan hier een vrijblijvende kostenanalyse op maat van jouw bedrijf.